Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut
Núm. 59 -  setembre de 2014


La causa de la caiguda de les matrícules en Arquitectura Tècnica

La caiguda de la matriculació en Arquitectura Tècnica, no solament a Lleida si no a tot l’estat es símptoma de la problemàtica en que està immersa la nostra professió. La causa l’hem de buscar, no únicament en la crisi del sector, si no en les incerteses que han provocat la problemàtica de la denominació, el decret de visats i la Llei de serveis professionals amb la possible modificació de la LOE i la proposta de comissió d’atribucions de les enginyeries i arquitectures. Més informació a l’editorial de la revista BIC del mes de setembre.

Fira “Rehabilita 2014” a Barcelona

El Col·legi d'Aparelladors de Barcelona (Caateeb), el Consell de col·legis i altres agents del sector immobiliari, han impulsat el nou Saló Rehabilita 2014 Barcelona que tindrà lloc del 20 al 22 de novembre en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona i preveu atreure a 10.000 visitants.

Camí de la recuperació de l’activitat immobiliària

Lleida recupera aquest any l’activitat immobiliària, segons un estudi de Deloitte, que publica el portal "El Confidencial". NOVETATS BIBLIOGRÀFIQUES

Llibres per consultar o treure en préstec
a la Biblioteca del Col·legi

Promoción Inmobiliaria, Autopromoción y Cooperativas de Viviendas.
Obligaciones y responsabilidades en derecho de la edificación

Aquest treball estudia l'autopromoció individual, l'autopromoció col·lectiva en règim de comunitat de propietaris i en règim de cooperatives d'habitatges i les seves característiques diferencials respecte de la promoció immobiliària desenvolupada per societats mercantils. En l'obra s'analitza les obligacions i responsabilitats que l'ordenament jurídic privat imposa a tot promotor immobiliari, especialment les responsabilitats derivades de vicis i defectes constructius, examina el seu fonament i qüestiona la seva aplicació a aquells subjectes que actuen aliens a l'exercici d'una activitat empresarial. També s'estudia la figura del gestor de comunitats de propietaris i de cooperatives d'habitatges, així com l'abast de la seva responsabilitat quan intervé en frau de llei.

Humedades en las edificaciones.
Estudio de los litigios

Les immissions d'humitat plantegen dificultats tècniques incomprensibles. Sent tan freqüent aquest sinistre, no està ben socialitzat ni correctament regulat en la Llei. Obligar al causant de la humitat a que repari i obtenir un rescabalament ple per al damnificat són els objectius, però en el camí ens enfrontarem a diversos reptes: localitzar l’avaria, responsabilitzar a un tercer, quantificar les reparacions, procurar una solució ràpida, triar l'acció adequada, demostrar l'increment de danys i perjudicis per la demora, cobrar ... Tot llastrat per una complexitat tècnic-jurídica desproporcionada que ens exigeix extremar les precaucions en la demanda. En aquesta obra estan condensades les respostes jurisprudencials als problemes que comunament es troben a les reclamacions d'humitats

Mecánica de la fractura aplicada al hormigón

En aquest llibre es realitza una descripció dels diferents models de mecànica de la fractura d’aplicació a materials quasi-fràgils, s’aborda l’efecte mida al formigó i s’analitza el comportament en fractura de formigons d’altes prestacions reforçats amb fibres. També, es mostren diferents models numèrics d’elements finits basats en la mecànica de la fractura del formigó, la seva aplicació mitjançant programes de propòsit general i els procediments experimentals d’obtenció dels paràmetres de definició dels diferents models.

Representación Arquitectónica.15 Proyectos de nueva planta

La representació arquitectònica es pot ramificar en dos grans grups segons quin sigui el seu objecte: el dels edificis construïts i el dels edificis projectats. El primer tipus de representació és sobretot el reflex d'una realitat, que, això sí, pot ser vista, percebuda o interpretada de maneres molt diferents. El segon tipus de representació, que són els exemples que informen aquest llibre, és sobretot el reflex d'una voluntat, i una voluntat d'arribar a ser, amb la càrrega subjectiva i emocional, i de vegades també irracional. És meravellós analitzar i comprendre els edificis en fase de projecte, no com si estiguessin finalitzats, sinó fent: dibuix per dibuix i plànol per plànol, sabent veure en cada part el tot. Així, un plànol d'estructura o uns fonaments han de donar raó de la seva essència no menys que la donen els plànols de planta, però a la seva manera. Aquest llibre és un recull de 15 exemples de projectes de nova planta, majoritàriament d'habitatges

Articles tècnics

Articles extrets de Revistes, disponibles en pdf, que pots descarregar directament si t’autentiques amb el teu login i pasword (el mateix de l’àrea restringida).


R-7836.-Els aïllaments tèrmics d’origen vegetal

R-7837.-Honoraris professionals: quant val el meu treball?

R-7833.-Muros de sótano: impermeabilización y drenaje

R-7846.-Aplicación de los criterios de aislamiento acústico del CTE a los edificios existentes

R-7847.- Caso práctico de aplicación de un sistema integral de certificación acústica de edificios.
  ÀREA TÈCNICA

El grau de lliscament del parquet.

Des del butlletí digital de “Madera sostenible” ens recorden les indicacions del CTE per reduir i limitar el risc de lliscament dels paviments.

Canal SIKA España a YouTube

Des del Canal Sika España a YouTube, podeu accedir a tots els vídeos d’aplicació dels seus productes.

Descàrrega gratuïta a la plana web de l’IECA

A la plana web de l’Institut Espanyol del Ciment i les seves aplicaciones (IECA), disposen de Guies tècniques que pots descarregar gratuïtament en pdf, si et registres prèviament, i d’articles tècnics de descàrrega directa.

Els Amics de l’Arquitectura Popular estrenen compte de Facebook

L’Associació dedicada a la divulgació, conservació i restauració de les construccions rurals i tradicionals, ha encetat un compte a la xarxa social.  FORMACIÓ

Passivhaus i nZEB
(edificis d’energia quasi nul·la) (ON LINE)

22 de setembre de 2014


BREEM ES en Ús

17 de setembre de 2014BREEM ES Comercial

21, 22 i 23 d’octubre de 2014Cursos CETILL

A la WEB
 • Creades 32 empreses del sector immobiliari aquest any a Lleida malgrat la seua gran crisi
  SEGRE, 21/08/2014
 • La Lleida que no fué
  LA MANYANA, 31/08/2014
 • El síndic planteja limitacions a pisos turístics
  SEGRE, 03/09/2014
 • Les llars han de dedicar un 25% de la renda a comprar pis
  SEGRE, 03/09/2014
 • Aumenta el precio de la vivienda por primera vez en 6 años
  LA MANYANA, 09/09/2014

   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu


Cliqueu aquí si no ho veieu bé