Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut
Núm. 48 -  octubre de 2013


Ajuts per rehabilitar edificis del Centre Històric

El Butlletí Oficial de la Província, i la web de la Paeria, publiquen la informació perquè els propietaris dels immobles puguin acollir-se, a una subvención d’ajuts per a rehabilitar edificis del centre històric de Lleida fins una quantia màxima de 8.000 euros per edifici. Presentació de sol·licituts fins al 25 de novembre.


Adif subhasta 11 habitatges a Pardinyes

Adif ha posat a la venda, mitjançant subhasta pública, 11 dels 14 habitatges que té en propietat als blocs de la Renfe, al barri de Pardinyes de Lleida.
Tenen entre 38 i 56,8 m2 de superfície útil, els preus de sortida oscil·len entre 19.000 i 25.000 euros i es poden presentar ofertes fins el 31 d’octubre.
 NOVETATS BIBLIOGRÀFIQUES

Peritaciones urbanísticas. 25 casos prácticos

Partint del sòl com a objecte d’estudi de les peritacions urbanístiques, es distingeixen 5 classes als 25 casos inclosos en aquest volum: els peritatges sobre delimitacions i titularitat del sòl, sobre obres d'urbanització i obres públiques, sobre el desenvolupament del sòl, sobre el valor del sòl i sobre la infraestructura del sòl.
Entre els informes pericials de l'àmbit urbanístic ocupen un lloc destacat les valoracions expropiatòries, difícils per si mateixes i pels molts i grans interessos que s'hi posen en joc.

Gestión de la eficiencia energética: cálculo del consumo, indicadores y mejora

Aquesta publicació exposa els principals conceptes que s'utilitzen en l'aplicació i implantació de sistemes de gestió de l'energia i en la realització d'auditories energètiques. S'incideix en les definicions de línia de base energètica, acompliment energètic, indicador d'acompliment energètic, revisió energètica o tecnologies horitzontals, entre d'altres, i s'aprofundeix en la interpretació dels requisits i en l'aplicació pràctica de les normes que són l'origen i la finalitat d'aquests principis.
A més, s'inclouen exemples d'aplicació pràctica utilitzant casos supòsits en què pot resultar útil aquest tipus d'eines energètiques.

Norma UNE 102043:2013.
Montaje de los sistemas constructivos con placa de yeso laminado (PYL)

Publicació conjunta d’AENOR i ATEDY de la norma UNE 102043, per complir el principal objectiu de garantir la qualitat dels sistemes, així com refermar la presència massiva de la placa de guix laminat a l’edificació, disposant d’un document oficial que fixa les característiques i qualitat dels materials i la forma d’executar les solucions constructives, garantint un resultat final de la màxima qualitat.

Articles tècnics

Articles extrets de Revistes, disponibles en pdf, que pots descarregar directament si t’autentiques amb el teu login i pasword (el mateix de l’àrea restringida).
R-7729.La prueba pericial en los pavimentos de madera

R-7730. Encaminats a assolir un millor grau d’accessibilitat als edificis públics


BIBLIOTECA DIGITAL

Llibres o documents en pdf, per descarregar directament si t’autentiques amb el teu login i pasword (el mateix de l’àrea restringida).


Guía básica de calderas industriales eficientes

Amb aquesta Guia, editada per la Direcció General d’Indústria, Energia i Mines de la Comunitat de Madrid, amb la Fundació de l'Energia, es pretén apropar a l’empresari, tècnics de manteniment, operaris i, en general, tot aquell professional del sector, les principals característiques que mostren aquests tipus de generadors de calor, incidint ens els aspectes clau per disminuir el consum energètic.

Guía de la termografia infrarroja. Aplicaciones en ahorro y eficiencia energética

La Direcció General d’Indústria, Energia i Mines de la Comunitat de Madrid dirigeix aquesta guia tant al públic professional com al ciutadà, amb l’objectiu d’explicar com és el maneig i calibrat d’una càmera infrarroja, què són i com s’interpreten les imatges infraroges, i com es pot aplicar a la millora de l’Eficiència Energètica.
  ÀREA TÈCNICA

Informació per escollir un habitatge amb qualitat

L’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) disposa d’un apartat, a la seva plana web, amb informació sobre els aspectes essencials que s’han de conèixer i demanar a l’hora d’escollir un habitatge de qualitat; informació tant dels requisits de qualitat, estalvi d’energia, confort acústic, accessibilitat, etc., com de les característiques adequades dels elements de l’edifici, façanes, cobertes...


Calculadora gratuïta per comprovar la resistència de les seccions de fusta segons el CTE-SE-M

Es tracta d’una aplicació informàtica, d’ús educatius sense ànim de lucre, que permet comprovar a resistència i pandeig, segons el codi tècnic, seccions rectangulars de fusta.Infoconstruccion.es permet a les empreses de la construcció promocionar-se gratuïtament al seu portal professional

El Portal de la construcció de Infoedita Comunicación Professional, Infoconstruccion.es, posa el seu directori (/empresas) al servei de totes les empreses del sector amb l’objectiu que puguin promocionar els seus productes i serveis de manera totalment gratuïta.
  NORMATIVA I LEGISLACIÓ

BOE 235, 01/10/2013
Resolució de 25 de setembre de 2013, de la Secretaria d’Estat d’Energia, per la qual es pulbica la de 25 de juny de 2013, del Consell d’Administració de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia, per la qual s’estableixen les bases reguladores i convocatòria del programa d’ajuts per a la rehabilitació energètica d’edificis existents del sector residencial (ús habitatge i hoteler).

BOE 233, 28/09/2013
Llei 14/2013, de 27 de setembre, de recolzament als emprenedors i la seva internacionalització.

BOE 232, 27/09/2013
Ordre ESS/1727/2013, de 7 de setembre, per la qual es modifica l’Ordre TAS/770/2003, de 14 de març, per la qual es desenvolupa el Reial Decret 1424/2002, de 27 de desembre, per la qual es regula la comunicació del contingut dels contractes de treball i les còpies bàsiques als Serveis Públics d’Ocupació, i l’ús de mitjans telemàtics en relació amb aquesta comunicació.


  Cursos ITL
 • Control de Qualitat segons el CTE, la EHE-08 i AEA
  22 i 24 d’octubre de 2013
 • PRESTO. Estudi, planificació i control
  Del 5 al 8 de novembre de 2013
 • CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA. Especialització sector terciari
  18 i 20 de novembre de 2013
 • Les humitats als edificis
  29 de novembre de 2013

   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu


Cliqueu aquí si no ho veieu bé