Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut

Conveni amb la Paeria per inspeccionar 140 edificis del Centre Històric

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros; Montse Giné presidenta del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i Pere Garrofé, president del Col·legi d’Aparelladors, han signat un conveni, el 20 de setembre de 2012, per dur a terme properament les inspeccions tècniques dels edificis (ITE) d’uns altres 140 immobles construïts al barri del Centre Històric de Lleida, abans del 1940.

MÀSTER EN BIOCONSTRUCCIÓ A L’ITL

La Fundació Institut Tecnològic de Lleida (ITL) i la Universitat de Lleida (UdL) ofereixen una nova edició del Màster en Bioconstrucció “on line”, amb seminaris presencials, Jornades Tècniques.

Ramiro Muñoz, responsable de projectes socials del Consorci de Promoció Econòmica

Ramiro Muñoz, arquitecte tècnic i president de la ONGD Fundació Lleida Solidària (FLS), ha estat designat responsable de promoció de projectes i empreses socials del Consorci de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lleida. Es dedicarà al foment i promoció de projectes i empreses vinculades a l’atenció social i a potenciar polítiques per afavorir l'ocupació de persones vulnerables. NOVETATS BIBLIOGRÀFIQUES

Llibres per consultar o treure en préstec a la Biblioteca del Col·legi


Manual básico de valoraciones agrarias

Aquest manual pretén ser una eina útil per a totes les persones i professionals que tinguin necessitat d’entendre o redactar informes de Valoracions Agràries. S’analitzen diferentes components que intervenen a l’informe i es desenvolupen exemples pràctics per facilitar la comprensió.

Materiales de construcción. Problemas de granulometría

El llibre consta d’una introducció teòrica que comprèn l’estudi dels àrids utilitzats a la fabricació de morters, i posteriorment aporta una sèrie de problemes amb una descripció detallada de la seva resolució.

Construcción de elementos no estructurales

La finalitat d’aquesta obra és la de servir com a eina docent dins del marc europeu, per fomentar l’aprenentatge autònom de l’estudiant i el seu sentit crític, mitjançant la resolució de problemes reals en el marc de l’assignatura Construcció d’Elements no Estructurals.

La Llotja de Lleida

Publicació eminentment gràfica sobre l’edifici de la Llotja, amb imatges exteriors i interiors, plànols i la fitxa tècnica.

Articles tècnics

Articles extrets de Revistes, disponibles en pdf, que pots descarregar directament si t’autentiques amb el teu login i pasword (el mateix de l’àrea restringida).


R-7526-La gestión del plomo en las obras de restauración, rehabilitación y demolición

R-7536-La compartimentación móvil al fuego

R-7621-Paso a paso en la construcción del local de negocio

R-7622-Hormigón ligero autocompactante con fibras para rehabilitación de forjados
  ÀREA TÈCNICA

Presentacions de projectes arquitectònics en temps real amb LUMION

Lumion és un programa per a la realització de presentacions en temps real (tant animades com fixes), dels projectes arquitectònics i/o paisatgístics. Lumion és compatible amb tot tipus de programes de modelatge en 3D.


Nou tipus de ciment per a zones costeres

CEMEX està comercialitzant un tipus de ciment que evita la corrosió per aigua de mar a les obres que s’executen a la costa.


Guies tècniques de l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball

L'Institut, com a organisme científic tècnic de l'Administració General de l'Estat Espanyol, és l'encarregat d'elaborar les guies tècniques orientatives (no vinculants) per a la interpretació dels reglaments esdevinguts de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. A l’enllaç trobareu les Guies tècniques per a l'avaluació i prevenció dels riscos, que en cada un dels respectius reials decrets i en concret, a la disposició final primera, queda recollit aquest mandat.


Catàlegs tècnics descarregables

Knauf Insulations disposa a la seva plana web de catàlegs en pdf amb informació sobre els productes més adequats per l’aïllament i les seves característiques tècniques segons normativa europea. A l’apartat de “Varios” disposes d’un catàleg de Rehabilitació energètica d’edificis i d’un de Rehabilitació energètica de vivenda unifamiliar. AVANTATGES COL·LEGIALS


El Banc Popular ofereix condicions financeres especials i preferencials a tot el col.lectiu.El BBVA ofereix al col.lectiu productes innovadors i ofertes especials

  FORMACIÓ COL·LEGIAL

Cursos organitzats per l'ITL per al col·lectiu i subvencionats pel Col·legi

Valoració de sòl en la conjuntura actual (Efectes del nou Reglament de la Llei del Sòl)

El 25 d’octubre de 2012, a l’ITL

El tècnic davant un tribunal: com parlar en públic

El 24 i 31 d’octubre de 2012, a l’ITL


  Cursos ITL

 • Màster en Bioconstrucció
  Modalitat on-line. Inici: octubre de 2012
 • Micropilons: disseny, execució i control
  18 d’octubre de 2012
 • Aïllament acústic en rehabilitació
  23 i 30 d’octubre de 2012

   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu


Cliqueu aquí si no ho veieu bé