Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut
Núm. 61 -  novembre de 2014


El 10 de desembre, assemblees de col·legiats

El Col·legi d’Aparelladors ha convocat assembles ordinària i extraordinària de col·legiats pel proper 10 de desembre de 2014, a les 18.30.

Els enginyers tècnics industrials no són competents per fer Inspeccions Tècniques d'habitatges, segons el TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat una sentència segons la qual confirma que els enginyers tècnics industrials no son competents per realitzar Inspeccions Tècniques d'edificis d'habitatges (ITEs).

L' avanç del POUM s’exposa a l’Escola Municipal d’Art

L’Escola Municipal d’Art “Leandre Cristòfol de Lleida” del carrer la Palma acull fins el 15 de gener de 2015, una mostra de 36 panells de l’avanç del POUM. Allí s’exposa la proposta tècnica general del planejament urbanístic de la ciutat previst a desenvolupar durant el període 2015-2030.

La FLS participa a Solidàrium

La Fundació Lleida Solidària, del Col·legi d’Aparelladors, (FLS) ha participat amb un estand per donar a conèixer els seus projectes de cooperació, locals i internacionals, en el sector de la construcció a Solidàrium 2014. NOVETATS BIBLIOGRÀFIQUES

Llibres per consultar o treure en préstec
a la Biblioteca del Col·legiPatologías frecuentes en uniones soldadas

L’execució de soldadures és possiblement un dels punts que requereix més atenció en la construcció d’estructures metàl.liques, detectant-ne de manera habitual defectes durant la seva execució.
En aquest document es destaquen, de manera pràctica, alguns d’aquests defectes que es detecten en la realització d’activitats de control de qualitat relatius a l’ execució de les soldadures.

Abecé de las instalaciones de agua 3

Aquest llibre està escrit amb una doble utilitat. S'ha redactat i escrit per a alumnes d'Arquitectura i Enginyeria, amb l'objectiu que serveixi com a material de suport a la part relativa a Instal·lacions, orientat per al professional Arquitecte i Enginyer com un document auxiliar en el desenvolupament del seu exercici professional. Acompanyen el llibre, diverses taules i dades pràctiques d'interès, que unit als exemples i il·lustracions, representen una aportació significativa tant per a l'estudiant com per al professional.

Sistemas de protección individual contra caídas

Dins del sector de la construcció, el risc de caigudes a diferent nivell en treballs en alçada suposa un elevat nombre d'accidents mortals, que en molts casos són deguts al desconeixement dels sistemes de protecció o una incorrecta elecció dels seus components. Des del punt de vista normatiu, la UNE-EN 363: 2009 Sistemes de protecció individual contra caigudes, classifica, descriu i detalla cinc sistemes normalitzats en el camp dels treballs en alçada amb protecció individual: retenció, subjecció, accés mitjançant corda, anticaigudes i salvament.

Organización de obras en ingeniería de edificación. Programación de obra: métodos de la ruta crítica

Els mètodes de planificació, programació i control d'obres utilitzats en edificació provenen directament de la indústria de fabricació, amb mínimes adaptacions per a la seva correcta ocupació en la construcció. En aquesta publicació es pretén explicar els diferents mètodes de programació de l'execució de les obres, amb especial incidència en les denominades del mètode de la ruta crítica.

Experto en Aplicación del CTE a la Dirección de Obra. Documentación de Control

El Codi Tècnic de l'Edificació (CTE) és la norma d'obligat compliment en la construcció d'edificacions a Espanya, definint les exigències bàsiques de qualitat que han de complir els edificis i generant el marc tècnic necessari per a la consecució dels nivells de qualitat demandats socialment . La legislació indica que seran responsables de l'aplicació del CTE tots els agents que participen en el procés de l'edificació.

Articles tècnics

Articles extrets de Revistes, disponibles en pdf, que pots descarregar directament si t’autentiques amb el teu login i pasword (el mateix de l’àrea restringida).


R-7855.- El informe de evaluación del edificio, una importante novedad

R-7856.- Refuerzo de estructuras con fibra de carbono

R-7857.- Lesiones presentes en viviendas de entorno marino. El caso Mar del Plata (República Argentina)

R-7859.- Juntas de construcción
  ÀREA TÈCNICA

IECATASTRO, una app per conèixer l’antiguitat dels edificis

Per a l’Informe d’Avaluació dels Edificis, entre altes usos, ja està disponible ieCatastro, la app d’Android i Apple que mostra la informació cadastral de qualsevol edifici, entre les quals s’inclou l’antiguitat i el seu ús.
Aquesta base de dades cartogràfica recull tots els edificis d’Espanya (excepte País Basc i Navarra).

Prontuari informàtic de la fusta estructural DX_PIME

Elaborat per l’Àrea de Coneixement d‘ Enginyeria de la Construcció de la Universitat del País Basc, es tracta d’una eina informàtica que serveix d’ajut en el procés de càlcul i comprovació d’elements estructurals de la fusta.

Xarxa de Construcció amb palla

La “Red de Construcción con Paja” és una Associació sense ànim de lucre, que té com a interès, i activitat principal, la divulgació i investigació de la construcció amb palla.

La Fundació MUSAAT analitza les patologies a l’edificació

La Fundació Musaat disposa d’un apartat, a la seva plana web, on es poden trobar continguts orientats a augmentar la qualitat a la construcció. En aquesta secció, anomenada “Proceso edificatorio”, podeu consultar i descarregar “Documents d’orientació tècnica en edificació” (fitxes), extractes d’investigacions de patologies d’edificació, i Guies Pràctiques del procés edificatori.

Nova botiga online de materials de construcció i decoració

L’empresa Reforman Network SL, creadora de la web 3presupuestos.com, ha endegat materialesdefabrica.com, una botiga online de venda de productes de construcció i de decoració.  NORMATIVA I LEGISLACIÓ

DOGC 6742, 4/11/2014

Llei 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat • Obras en la Biblioteca Pública de Lleida por grietas
  LA MANYANA, 01/11/2014
 • La Generalitat derribará en un año el edificio de Magisteri
  LA MANYANA, 04/11/2014
 • La Paeria ordena el derribo inmediato de un edificio del Eix y el desalojo de otro cercano
  SEGRE, 06/11/2014
 • Piden más ayudas para adaptar las casas de los discapacitados
  SEGRE, 07/11/2014
 • Eliminar obstáculos sale caro
  SEGRE, 09/11/2014
 • La venta de pisos en Lleida sufre su peor año desde el inicio de la crisis
  SEGRE, 12/11/2014
 • La banca prevé abrir el grifo en 2015 a nuevas promociones inmobiliarias
  SEGRE, 13/11/2014

   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu


Cliqueu aquí si no ho veieu bé