Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut

El Col·legi reestructura INQUA i ITL

L’assemblea extraordinària de col·legiats del 6 de novembre passat ha aprovat la reestructuració de les seves empreses INQUA (antic Consorci Lleidatà de Control) i d’Institut Tecnològic de Lleida (ITL) que té ubicades al Parc Tecnològic i Agroalimentari (PCiTAL) de Gardeny, per la davallada d’ingressos que venen acumulant, especialment durant aquests dos darrers anys, en línia amb la resta del sector de la construcció. Tenen previst dur a terme mesures extraordinàries per fer viables aquestes entitats, així com de la resta de entitats del Col·legi.

Premi Edifica

El Col·legi d’Aparelladors i l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (EPS) han convocat la IIIa Edició del Premi Edifica 2012 al millor projecte Fi de carrera de la Titulació d’Arquitectura Tècnica i del Grau d’Enginyeria d’Edificació. El termini per presentar els projectes finalitza el 30 de novembre de 2012.

Accés al títol de Graduat en Enginyeria d’Edificació

La Universitat de Lleida UdL ha fet pública la convocatòria de 60 places perquè els titulats en arquitectura tècnica puguin accedir al títol de Graduat en Enginyeria d’Edificació. La matrícula està prevista del 10 al 14 de desembre de 2012. NOVETATS BIBLIOGRÀFIQUES

Llibres per consultar o treure en préstec a la Biblioteca del Col·legi


Valoración inmobiliaria

Aquest llibre proporciona les eines necessàries per analitzar, valorar i redactar el corresponent informe de taxació de qualsevol valoració, per difícil i complexa que sigui i pretén contribuir, de manera clara, a l'explicació dels conceptes teòrics, així com de la seva aplicació pràctica.

Rehabilitación, mantenimiento y conservación de fachadas

Un llibre pràctic per iniciar-se en la rehabilitació de les façanes, conèixer els problemes i deficiències més comuns i per aprofundir en les tècniques emprades en reparar-les. Els continguts del Manual estan plens de gràfics, esquemes i fotografies per facilitar l’aprenentatge teòric i pràctic.

Muros de contención de fábrica armada. Cálculo y comprobación segun CTE DB SE F y Eurocódigo 6

Publicació amb un enfocament didàctic, amb preguntes d’auto comprovació i exercicis resolts en cada un dels temes. El contingut està basat en els apunts del curs que l’autor imparteix a Aula Estructura, i encara que el tema és sobre el mur de contenció de fàbrica armada, molts dels seus conceptes es poden aplicar a altres elements de la fàbrica.

Biblioteca Digital


Llibres o documents en pdf, per descarregar directament si t’autentiques amb el teu login i pasword (el mateix de l’àrea restringida).


Hormigón ligero.
Aspectos técnicos y estéticos.


Hormigón arquitectónico.
Aplicaciones (I).


Hormigón arquitectónico.
Aplicaciones (II).


Articles tècnics

Articles extrets de Revistes, disponibles en pdf, que pots descarregar directament si t’autentiques amb el teu login i pasword (el mateix de l’àrea restringida).


R-7630-Prótesis metálicas para la reparación de cabezas de vigas de madera degradadas.

R-7631-Aproximación a la patología presentada en las construcciones de tierra. Algunas recomendaciones de intervención

R-7632-Rehabilitación térmica de fachadas con poliuretano inyectado
  ÀREA TÈCNICA

Mapei Espanya llença una aplicació per a Ipad i tablets Android

L’empresa productora d’adhesius, segelladores i productes químics per a la construcció MAPEI ha llençat una aplicació per a iPAD i tablets Android que permetrà als usuaris consultar, descarregar i enviar per correu tant fitxes com quaderns tècnics de la companyia.


Enllaç per accedir a diferents fonts d’informació geogràfica, urbanística i cadastral d’àmbit estatal.La nova versió del TCQ2000 incorpora la multi divisa i l’opció de multi moneda

TCQ és una aplicació informàtica per donar suport a les activitats de redacció, contractació, planificació i control de projectes i obres als sector de la construcció, organitzada en mòduls (pressupostos, seguiment econòmic, control de qualitat, estudis i plans de seguretat, etc.). La nova versió incorpora diverses millores, entre les que destaca la possibilitat d’elaborar un pressupost en qualsevol divisa, així com la conversió entre elles.
  NORMATIVA I LEGISLACIÓ

DOGC 6245, de 2 de novembre de 2012

Decret 141/2012, de 30 d’octubre, pel qual es regulen les condicions mínimes d’habitabilitat des habitatges i la cèdula d’habitabilitat.DOGC 6240, de 25 d'octubre de 2012

Ordre INT/322/2012, d’11 d’octubre, per la qual s’aproven les instruccions tècniques complementàries del Reglament de seguretat contra incendis en establiments industrials (RSCIEI).


Ordre INT/323/2012, d’11 d’octubre, per la qual s’aproven les instruccions tècniques complementàries del Document Bàsic de Seguretat en cas d’incendi (DBSI) del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE).


Ordre INT/324/2012, d’11 d’octubre, per la qual s’aproven les instruccions tècniques complementàries genèriques de prevenció i seguretat en matèria d’incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis.

  FORMACIÓ COL·LEGIAL

Cursos organitzats per l'ITL per al col·lectiu i subvencionats pel Col·legiEl Decret 141/2012 sobre condicions mínimes d’habitabilitat

Dilluns, 3 de desembre de 2012, de 18h a 20h
Preu: gratuït col·legiats
Professor: Renato Bustos, Arquitecte tècnic
  Cursos ITL

 • PRESTO 11
  Dilluns, dimecres i divendres, del 19 al 23 de novembre de 2012
 • Diagnosi en edificis històrics
  28 de novembre de 2011
 • Els secrets del gintònic
  Restaurant VINICIA
  Dijous 29 de novembre de 2012
 • Software de càlcul PHPP. La fulla de càlcul per l’estàndard europeu Passivhaus. Curs bàsic.
  Divendres i dissabtes, del 30 de novembre a l’1 de desembre de 2012

   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu


Cliqueu aquí si no ho veieu bé