Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut
Núm.2 - Novembre de 2009

 NOTÍCIES

Els Prínceps s’interessen pel Consorci Lleidatà de Control

Pere Antorn va explicar als Prínceps, Felip de Borbón i Letizia Ortíz, les principals tasques i objectius del Consorci Lleidatà de Control com a un dels principals Laboratoris de Construcció i Obra Pública de Catalunya. Antorn va saludar els Prínceps durant la seva visita a la inauguració oficial del Parc Científic Tecnològic i Agroalimentari de Gardeny (PCiTAL), el 26 d'Octubre de 2009 que va comptar amb més de 300 assistents, entre ells Pere Garrofé president del Col·legi, i altres membres de la Junta de Govern.


Lleida Solidària guardonada amb els Premi Funde

Miwi Clavera, directora de la Fundació Lleida Solidària (FLS), ONG impulsada pel col•legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació va rebre el premi Funde, com a distintiu de l’entitat més rellevant en l’àmbit internacional, per premiar la seva tasca continuada de cooperació en matèria de construcció, edificació i reconstrucció que desenvolupa des de les terres de Lleida, fa gairebé 15 anys. Aquest Premi l’atorga l’Associació d’Empresàries, Directives i Professionals d’arreu de Catalunya i que aquesta quarta edició s’ha lliurat al palau Margalef de Lleida, el 16 d’octubre de 2009.


L’ITL Prepara una segona edició del Màster de Bioconstrucció

La Primera Edició del Màster de Bioconstrucció on-line que ha iniciat, el pasat 1 d’octubre de 2009, l’Institut Tecnològic de Lleida (ITL) i la Universitat de Lleida (UdL) ha estat tot un èxit amb un total de 33 inscrits procedents de tot el territori espanyol, com Catalunya, Múrcia, Aragó, Illes Balears i el País Basc. La majoria dels assistents, un 87% són arquitectes i arquitectes tècnics i degut a l’interès generat, l’ITL es planteja programar una segona edició pel gener del 2.010.

 NOVETATS BIBLIOTECA

Estructuras metálicas para edificación

Aquest llibre desenvolupa els aspectes relacionats amb el projecte, càlcul i construcció de les estructures metàl.liques d’edificació, segons el CTE i, en particular, del seu Document Bàsic SE-A Acer, complementant alguns apartats amb criteris de l’Eurocodi 3 Estructures d’acer que ha servit com a base per a la redacció d’aquestes normes.


Guión para el Plan de Seguridad y Salud en el Trabajo

Aquest llibre és una referència per al professional que intervé a les tasques i funcions de coordinació de seguretat i salut laboral. El contingut de l'obra constitueix un repertori exhaustiu d'allò que els professionals han de conèixer per a efectuar amb eficàcia i rigor les tasques encomanades en funció de la naturalesa i tipologia de l'obra. ÀREA TÈCNICA

Informe de valoració d’habitatges

Axesor, companyia especialitzada en la prestació de serveis d’informació empresarial per a la presa de decisions de risc, prospecció comercial i desenvolupament de negoci, ha llençat l’Informe de Valoració d’Habitatges, una eina capaç de valorar qualsevol habitatge o cartera d’habitatges del territori espanyol, de forma automàtica i en temps real, que a més mostra les característiques qualitatives de l’entorn.


“Documento de aplicación de la EHE-08 a edificación”

Seguint amb la col.lecció de monografies sobre el Codi Tècnic de l’Edificació, aplicació a edificis d’ús residencial habitatge (DAV), el Consell Superior de Col.legis d’Arquitectes d’Espanya ha publicat el nou “DA-EHE Documento de aplicación de la EHE-08 a edificación” que podeu adquirir a un preu especial per col.legiats.  NORMATIVA I LEGISLACIÓ

Normes UNE per informes de diagnosi en patologies

Existeix una relació de normes UNE que serveixen com a base i metodologia per redactar els informes de diagnosi de patologies que realitzen els Aparelladors, Arquitectes Tècnics i/o Enginyers d’Edificació.


Nou sistema de finançament del Pla Estatal d’Habitatge

Al BOE 240, de 5 d’octubre de de 2009, es publica l’ORDRE VIV/2680/2009, de 28 de setembre, per la qual es disposa l'aplicació del nou sistema de finançament establert al Reial Decret 2066/2008, de 12 de desembre, pel qual es regula el Pla Estatal d’Habitatge i Rehabilitació 2009-2012.

  • ”Dualitat” de Heidy Elainne, exposició corresponent a EMERGENT-LLEIDA ’09. Oberta fins el 13 de novembre a la Sala Coma Estadella.
  • Curs CDEO Execució els dies 9 i 11 de novembre a l’ITL.
  • Curs d’Excel avançat, del 23 de novembre al 9 de desembre a l'ITL.
  • SOS ’09 organitza el 1r Congrés de Baubiologie (Biologia de l’hàbitat), els dies 26 i 27 de novembre a Lleida.

   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu