Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut

Inqua controla la qualitat de l’edifici CeDiCo

Inqua, l’empresa de serveis tecnològics, participada pel Col·legi d’Aparelladors, ha dut a terme l’anàlisi estructural i el Control de Qualitat (CQ) de les obres de l’edifici CeDiCo (Centre de Difusió del Coneixement) del Parc Científic de Lleida. Un edifici, inaugurat el 23 de febrer de 2011, que disposa de 3.300 m2 de superfície, distribuïts en 3 plantes i que allotja les oficines centrals del Parc Científic, una auditori/sala de congressos, per acollir a 150 persones; cafeteria-restaurant, sales de reunions i altres d’exposicions.

15 projectes de Lleida participen en els premis FAD

Els prestigiosos Premis FAD 2011 d’arquitectura, les arts i el disseny, han tancat la inscripció Arquin-Fad (arquitectura i interiorisme) amb 450 treballs, 15 dels quals són de Lleida. Vuit són d’Arquitectura, dos d’Interiorisme, dos més de Ciutat i Paisatge (2) i tres d’Intervencions Efímeres. El veredicte del jurat es coneixerà 14 de juliol de 2011 en un acte públic que coincidirà amb una exposició de les obres que el jurat declari finalistes a la citat de Barcelona.
 NOVETATS BIBLIOTECA

Seguridady Salud en trabajos verticales

ANETVA (Associació Nacional d’Empreses de Treballs Verticals), va editar al 2003 un Cd-Rom de "Condicions de seguretat i salut en treballs verticals" que ara ha actualitzat amb la col·laboració de la Mútua ASEPEYO.

Rehabilitación energética de edificios

La Fundació Laboral de la Construcció edita aquest Manual amb l’objectiu de detallar les estratègies que permetran millorar el comportament energètic del parc edificatori existent. L’autora és l’arquitecta Helena Granados Menéndez i en la publicació fa un recorregut pels diferents elements consumidors d’energia dins els edificis i subratlla la importància que té l’anàlisi de la resposta global de l’edifici davant les condicions ambientals exteriors, per a poder actuar en cadascun dels subsistemes que el composen: elements de tancament, sistemes de condicionament tèrmic i sistemes de condicionament lumínic.

Articles tècnics

Aquests articles s’extreuen de Revistes i estan disponibles en pdf. Podeu sol.licitar-los a la Biblioteca del Col.legi.

R-7288-Bastides, apuntalaments i l’EHE-08.

R-7176-Eliminar riscos. La problemàtica de la subjecció de la xarxa vora el forjat en el sistema de forques.

R-7177-Patología en edificación: roturas más usuales en edificios.

R-7178-Sistema auto-trepante para la elevación de estructuras y cubiertas.
 ÀREA TÈCNICA

ZWCAD 2011, el CAD per a 2D i 3D més fàcil

ZWCAD és un software de CAD per a disseny en 2D i 3D, amb preus assequibles per a reduir els pressupostos de CAD. Totalment compatible amb Autocad, pots informar-te i descarregar una demo a la seva pàgina web.


Aplicatiu per a l’estimació de residus de construcció

L’ITEC, amb la supervisió i validació per part de membres de la comissió de l’Agència de Residus de Catalunya, ha desenvolupat una aplicació que permet la simulació dels residus que es generaran en una obra a partir de la definició de la tipologia i de les característiques constructives.

  NORMATIVA I LEGISLACIÓ

Entrada en vigor del Decret de les Inspeccions Tècniques dels Edificis

El dissabte 26 de febrer va entrar en vigor el decret d’inspecció tècnica d’edificis segons el Decret 187/2010. Des del Departament de Territori i Sostenibilitat ens informen que, fins que no estigui operativa l’eina informàtica, posa a disposició de tots els tècnics un model d’informe en Word editable per la confecció de l’informe de la inspecció tècnica. Aquest model estarà disponible la propera setmana al web corporatiu de la Generalitat de Catalunya i al web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.


El Govern designa l’ENAC com l’Organisme Nacional d’Acreditació

Al BOE núm.7 de 8 de gener de 2011, es publica el Reial Decret 1715/2010, de 17 de desembre, pel qual es designa a l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC) com a organisme nacional d’acreditació d’acord amb l’establert al Reglament (CE) núm.765/2008 del Parlament Europeu i el Consell, de 9 de juliol de 2008, pel qual s’estableixen els requisits d’acreditació i vigilància del mercat relatius a la comercialització dels productes i pel qual es deroga el Reglament (CEE) núm. 339/93.
  FORMACIÓ COL·LEGIAL

Jornada de presentació de GESTBUILD+ al Col.legi

Sessió de presentació de la nova eina informàtica de gestió dels treballs professionals GESTBUILD+ el 2 de març de 2011, a les 19:00h, a la Sala d’Actes del Col.legi.

Cursos organitzats per l’ITL per al col.lectiu i subvencionats pel Col.legi

Sistemes d’evacuació d’aigües pluvials mitjançant drenatge sifònic

A l’ITL, el 17 de març de 2011
  AVANTATGES COL·LEGIALS

BS Pòlissa de Crèdit Professional per Aparelladors i Arquitectes Tècnics

El Col.legi i Professional BS de Banc de Sabadell han signat un acord per aconseguir una solució financera especialment adient per a vosaltres, amb la qual guadireu d’una sèrie de condicions força avantatjoses.

Oferta especial de productes i serveis BBVA per col·legiats

L’entitat bancària BBVA ofereix productes i serveis bancaris en condicions especials per a col·legiats/des. L’oferta abarca, entre d’altres, un compte especial per autònoms, un compte per PYMES i un Conveni ICO-Liquiditat amb la concessió d’un préstec de 30.000€ de manera bastant àgil.
  CONVOCATÒRIES DE BEQUES I PREMIS

Convocada la 14a. edició dels Premis Construmat

El Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona, Construmat, ha publicat les bases de la convocatòria de la 14ena edició dels Premis Construmat d’innovació tecnològica a la construcció en les seves tres categories: Edificació, Enginyeria Civil i Producte.

Convocatòria de Beques CENSOLAR

El Centre d’Estudis de l’Energia Solar (CENSOLAR) ha convocat vint beques per al curs a distància 2011/2012 de “Projectista Instal·lador d’Energia Solar”. Els impresos de sol·licitud de les beques s’han de demanar per escrit a CENSOLAR, Departament d Formació, Parc Industrial PISA, Edifici Censolar, al C/Comercio 12, 41927 Mairena del Aljarafe (Sevilla), per fax al 954 18 61 11 o per e-mail a l’adreça central@censolar.edu. S’ha d’indicar el nom i adreça completa, circumstàncies personals i professionals, situació econòmica i motiu per al qual interessa el tema de l’Energia Solar. Termini de sol·licitud: abans del 30 d’abril de 2011.

Foment convoca la XI Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme

El Ministeri de Foment, ha convocat la XI Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (BEAU), corresponent al període 2009-2010. La convocatòria, oberta i pública, compta amb els següents premis: Arquitectura, Urbanisme, Projecte Jove, Vivenda de Protecció Oficial i Investigació. El termini d’inscripció i tramesa de les propostes finalitza el 14 de març.


  • Curs "Presto 10 Control econòmic i seguiment d’obres", el dilluns, dimarts i dimecres del 7 al 9 de març a l’ITL.
  • Curs Bàsic d’Urbanisme, els dilluns i dimecres del 14 al 23 de març a l’ITL.
  • Curs "Optimització en l’ús d’Autocad. Muntatge de plànols i presentacions" el dimarts 22 de Març a l’ITL.
  • Curs "Taxacions d’Immobles" els dimarts i dijous del 29 de març al 7 d’abril a l’ITL.
  • Curs "Optimització en l’ús d’Autocad. Vinculacions d’arxius i imatges" el dimarts 29 de març a l’ITL.

   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu


Cliqueu aquí si no ho veieu bé