Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut
Núm. 67 -  maig de 2015


El 20 de maig, assemblea general

El proper dia 20 de maig, a les 18.30 hores en segona convocatoria, està prevista assemblea General Ordinària de col·legiats a celebrar en el saló d’actes del Col·legi.

Ampliació del Servei d’Assessoria Jurídica del Col·legi

Per una millor atenció als col·legiats, el servei de l’Assessoria Jurídica del és obert tots els dilluns i els dijous de 9.00 a 11.00 hores

Conveni Paeria-Aparelladors per fer 266 ITE’s

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros; Pere Garrofé president del Col·legi d’aparelladors; Víctor Pérez Pallarés; president de la Demarcació del Col·legi d’Arquitectes i Ramón Grau, degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida han signat un conveni amb la Paeria per realitzar 266 Inspeccions Tècniques d’Edificis (ITE’S) durant 2 anys per tal de vetllar per la seguretat y les bones condicions de manteniment dels edificis, principalment del Centre Històric de Lleida.

Nou Decret de la Generalitat que regula les ITE i el llibre de l’edifici

El Govern de la Generalitat ha aprovat el 5 de maig un decret substitueix l’anterior, de 2010 que regula el foment del deure de conservació, manteniment i rehabilitació dels edificis d’habitatges, les Inspeccions Tècniques dels Edificis (ITE) i el Llibre de l’edifici, que serà obligatori per als propietaris d’edificis d’habitatges.

Presentació de l’Avanç del POUM als aparelladors

Felix Larrosa, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida ha demanat, durant la presentació de l’Avanç del POUM al Col·legi, la participació dels aparelladors en els 5 nous tallers que s’inicien abans de l’estiu per tal d’incorporar les seves iniciatives, un cop recollides en les conclusions, en el document del POUM que es preeu aprovar a finals d’aquest any o bé a principis de 2016.  ÀREA TÈCNICA

Full informatiu HIT

El Gabinet Tècnic del Consejo General ha elaborat el núm . 1 corresponent a l' any 2015 del Full Informativa Tècnica ( HIT ) en format digital , amb diferents continguts sobre reglamentació , normativa i altra documentació referenciada corresponent a aquests últims mesos .
Com és habitual la HIT pot ser descarregada des de l' enllaç de més informació.

Nou DAU a la Casa Hormipresa

L’ITeC ha atorgat el Document d’Adequació a l´Ús – DAU 15/093 a l’empresa Hormipresa Nec SL per a l’ estructura i obra grossa de la casa industrialitzada Hormipresa, executada amb panells estructurals de formigó armat verticals, plaques de formigó pretesat horitzontals i altres components resistents auxiliars, com jàsseres, pilars, cornises i panells capcers, de diferents dimensions. El sistema permet la concepció a mida del projecte, ja que tots els components es dissenyen i es fabriquen a les dimensions requerides del projecte, llevat de les plaques alveolars pretesades dels sostres, que són modulars d’amplada, amb cantells estàndard.
El DAU l’elabora i atorga l’ITeC com a organisme autoritzat per a la concessió, en tant que avaluació tècnica de la idoneïtat de productes o sistemes innovadors.

Model d´Ordenança de Rehabilitació i Document de recomanacions

Ja es troben disponibles per a baixar des del web de la FEMP el Model d'Ordenança de Rehabilitació i el Document de Recomanacions sobre incentius a la rehabilitació amb criteris d'eficiència energètica .
S'acompanya Circular de la FEMP que informa de l'assumpte i des de la qual es poden descarregar els dos:  NORMATIVA I LEGISLACIÓ

BOE : Modificació d'ajuts a la rehabilitació energètica d'edificis residencials existents

Amb data 5 de maig del 2015 s'ha publicat al Butlletí Oficial de l' Estat la Resolució de 28 d'abril de 2015, del Instituto para la Diversificación y el Ahorro de Energía, per la qual es publica la Resolució de 24 març 2015 , del Consell d'Administració, per la qual es modifiquen les bases reguladores i convocatòria del programa d'ajudes per a la rehabilitació energètica d'edificis existents del sector residencial (ús habitatge i hoteler ) .

 • Construcció més activa però els preus continuen a la baixa
  Diari Segre, 22/04/15 pàg.2
 • 81 candidatures opten als Premis Catalunya Construcció 2015
  WEB CAATEELLEIDA, 22/04/15, pàg.5
 • La FLS col·labora en la construcció amb super tova d’un centre mèdic a Burkina Faso
  Digital de la UdL, 27/04/15, pàg.9
 • Acord de la Paeria amb el Col·legi per la Inspecció Tècnica de 266 edificis
  Diari La Mañana, 27/04/15, pàg.3
 • Renta 2014: las seis dudas más frecuentes sobre vivienda respondidas por Hacienda
  Portal IDEALISTA.COM, 29/04/15, pàg.5
 • Es torna a comprar pisos sobre plànol
  El Confidencial, 08/05/15, pàg.4-5
 • L’arquitecte Ramon M. Puig repassa la història de la Seu Vella, en el pregó de Festa Major
  Diari La Mañana, 12/05/15, pàg.1
 • Acord URV-UdL per continuar estudis de Grau i Màster en Arquitectura a Reus
  Diari La Mañana, 12/05/15, pàg.2

   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu


Cliqueu aquí si no ho veieu bé