Cliqueu aquí si no ho veieu bé
Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut

El Suprem anul·la la denominació Graduat en Enginyeria d’Edificació

El Tribunal Suprem ha fallat contra la denominació del títol de Graduat en Enginyeria d’Edificació, a través d’una sentència, emesa el passat 9 de març de 2010 com a resposta a un recurs interposat el dia 19 de febrer de 2008 per part del 'Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Industriales'. Aquesta mesura en cap cas afecta ni a la professió, ni al pla d’estudis, ni a la categoria de Grau


La Memòria del Col·legi recull que el 2009 trenca tots els registres de l’activitat

El 2009 s’ha caracteritzat per trencar tots els registres de l’activitat del sector de la construcció i els visats d’obres van assolir una davallada del 50%. Vist això el Col·legi aprova en l’assemblea anual reduir despeses i la quota col·legial de 45 a 30 €/mes. Aquest tema i tot el balanç de l’any 2009 del Col·legi, les empreses i organitzacions col·legials es troben a la Memòria que està penjada a la web, en l’apartat del Col·legi


Pere Garrofé: "És l’hora de la rehabilitació"

L’estancament de la construcció és general i el panorama actual del sector és decebedor per la qual cosa, ara és l’hora de la rehabilitació, segons diu Pere Garrofé en una entrevista a l’Especial Construcció que ha publicat el diari Segre el 24 d’abril de 2010. El president del Col•legi afirma que l’aprovació de noves mesures com la rebaixa d’IVA i la desgravació de les obres de reforma en l’IRPF poden suposar l’empenta definitiva a la rehabilitació i anuncia la celebració d’un Congrés Internacional, a primer d’octubre a Barcelona, per analitzar en profunditat el tema.
 NOVETATS BIBLIOTECA

Valoraciones Inmobiliarias. La teoría

En aquest llibre l’autor, que ha publicat 7 edicions de Manuals de Valoracions Immobiliàries, es posa el repte de fer un llibre-guia de Teoria curt i senzill per a legisladors i professionals de les valoracions.

Fundamentos de climatización

Aquest llibre pretén proporcionar coneixements bàsics sobre la psicometria, necessària per comprendre el comportament de l’aire atmosfèric. No és un tractat, només un estudi bàsic complementat amb un estudi del tema de les condensacions.

TECTONICA 31. Energia (II)

La Biblioteca del Col.legi està subscrita a la Revista Tectonica donat que cada número és un monogràfic, i disposem de tots els que s’han editat fins aleshores. El darrer està dedicat a l’energia, exposant projectes “conscienciats” amb l’estalvi energètic i l’eficiència energètica.
 ÀREA TÈCNICA

L’ICCL i l’Institut “Eduado Torroja” desenvolupen l’eina CTE Web

L’Institut de la Construcció de Castella i Lleó (ICCL) i l’Institut de Ciències de la Construcció “Eduardo Torroja” han elaborat una eina per a verificar el compliment del CTE HE-1 mitjançant l’opció simplificada. Està dirigida principalment a tots aquells professionals implicats en el desenvolupament de projectes o conscienciats en la necessitat d’Estalvi Energètic en la construcció. L’accés és gratuït i només cal donar-se d’alta com a usuari.


Canal de televisió en línia especialitzat en prevenció

La Fundació Laboral de la Construcció (FLC) ha llençat un nou canal de televisió en línia que incorpora arxius multimèdia sobre la prevenció de riscos laborals. Aquest portal temàtic, incorpora un ampli arxiu de vídeos relacionats amb la seguretat i la salut laboral a la construcció.
  NORMATIVA I LEGISLACIÓ

Mesures estatals per impulsar la rehabilitació

El BOE del 13 d'abril de 2010, publica el Reial Decret-Llei 6/2010, sobre mesures per a l'impulsar la recuperació econòmica i l'ocupació. Estan en vigor fins el 31 de desembre de 2012 i inclouen una sèrie de reformes fiscals per a incentivar la rehabilitació d'habitatges basades en la deducció en l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i reducció de l’IVA per obres de millora en l'habitatge habitual.

Nova norma Europea per a incrementar la seguretat de les grues torre

L’Associació Europea de Maquinària per a Construcció (CECE) recolza la iniciativa dels fabricants més importants de grues torre per a utilitzar en els seus dissenys la nova norma EN 14439 de seguretat de les grues torre.

  FIRES I CONGRESSOS

Saló Internacional de la finestra i el tancament envidrat VETECO

Madrid, del 4 al 7 de maig de 2010.
La indústria espanyola de la finestra i el tancament envidrat, una de les més competitives al continent europeu, consolida VETECO com fira líder en participació empresarial no només al nostre país sinó també a nivell europeu.

Fira Internacional de la Pedra Natural

Madrid, del 5 al 8 de maig de 2010.
PEDRA 2010, la gran fira monogràfica de la pedra natural, celebrarà la seva octava edició entre els dies 5 i 8 de maig de 2010. Una trobada professional, organitzada per IFEMA en col.laboració amb la Federació Espanyola de la Pedra Natural.

  • Curs de Gestiona el teu temps de forma eficient els dilluns i dimecres del 3 al 12 de maig
  • Curs de Ja tinc els geotècnics, quins fonaments faig?, els divendres del 7 al 28 de maig
  • Curs de MS Project els dilluns, dimecres i dijous del 17 al 27 de maig
  • Curs de Comprovació dels paràmetres d’eficiència energètica els dilluns i dimecres del 24 de maig al 2 de juny
  • Xerrada d’ancoratges, micropilotatges i noves tecnologies el dimarts 25 de maig
  • Curs de Presto 10 control econòmic i seguiment d’obres el dilluns, dimarts i dimecres del 31 de maig al 2 de juny

   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu