Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut

Més de 100 aparelladors inscrits per fer la Certificació Energètica dels pisos

Més d’un centenar d’aparelladors de Lleida estan enregistrats a l’Institut Català d’Energia (ICAEN), com a tècnics qualificats, per fer el Certificat d’Eficiència Energètica dels habitatges. Una disposició obligatòria en tota oferta, promoció i publicitat dirigida a la venda o lloguer d’un pis o local comercial.

Recull de premsa pels col·legiats

El Col·legi ha creat un nou servei d’hemeroteca de temes informatius que publica la premsa local relacionats amb la professió per facilitar-lo diàriament al col·legiat que vulgui consultar aquest servei. Es pot accedir a través de la pàgina web del col·legi.

FLS crea una cooperativa per fabricar totxos a Burkina Faso

La fundació Lleida Solidària (FLS), impulsada pel Col·legi d’Aparelladors de Lleida, acaba de posar en marxa una factoria per fabricar totxos BTC (bloc de terra comprimida) a Burkina Faso per utilitzar-los en la construcció Training Medical Center (TMC), el futur centre assistencial de la capital Ouagadougou.

MUSAAT, 30 anys al servei dels Aparelladors

La Mútua celebra el trenta aniversari de la seva Acta de constitució, el que la converteix en l'única asseguradora que du tres dècades oferint cobertura als Aparelladors.
En aquests anys han donat cobertura a 64.123 sinistres. Al tancament de l'exercici 2012 l' Actiu consolidat era de 1.030,9 milions d'euros, el Patrimoni Net arribava a els 62,4 milions d'euros i el Marge de Solvència el 152,5% del mínim legal. Asseguren a més de 43.000 mutualistes. A Lleida hi ha 240 aparelladors enregistrats a Musaat. NOVETATS BIBLIOGRÀFIQUES

Llibres per consultar o treure en préstec
a la Biblioteca del Col·legi


La sostenibilidad en el valor de los edificios

Aquesta publicació és fruit de la Tesis Doctoral realitzada per M. José Ruá i dirigida per Nativitat Guadalajara i Belinda López, premiada pel Consell Social de la Universitat Politècnica de València. Es conjuguen aspectes arquitectònics i econòmics, i s’aborda la necessitat del desenvolupament sostenible al sector de l’edificació a l’Estat Espanyol, segons la normativa existent al 2012.
Els edificis es poden qualificar energèticament però edificis més sostenibles suposen uns costos més alts de construcció, per la qual cosa els interesos econòmics i ambientals es troben en contraposició.
Amb aquest treball s’intenta facilitar els coneixements necessaris, als agents del sector de la construcció, sobre normativa, procediments d’avaluació d’eficiència energètica i anàlisi dels costos dels edificis, segons la seva classe energètica, mitjançant un cas real d’una promoció immobiliària.


BIBLIOTECA DIGITAL

Llibres o documents en pdf, per descarregar directament si t’autentiques amb el teu login i pasword (el mateix de l’àrea restringida).


Guía para edificios en madera

Rothoblass llença la primera guia a Espanya per a construir amb fusta Aquesta firma italiana ha presentat el seu nou catàleg “Guía para edificios en madera”, una visió real de com s’ha de realitzar una casa de fusta, proporcionant solucions innovadores i les darreres tendències constructives.
És un manual pràctic per a arquitectes, arquitectes tècnics, enginyers, constructors i propietaris d’edificis amb fusta.

Guía de gestión preventiva en obras de comunidades de propietarios

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Múrcia, en col·laboració amb el Col·legi d’Administradors de Finques i l’Institut de Seguretat i Salut Laboral,ha elaborat i editat aquesta Guia amb l’objecte de generar una informació útil i crear sinergies amb altres col.lectius que tenen que treballar amb els arquitectes tècnics. Amb la intenció de posicionar a l’Aparellador,Arquitecte Tècnic o Enginyer d’Edificació com a “tècnic de capçalera” de Comunitats de Propietaris i Particulars es realitza aquesta publicació.

  ÀREA TÈCNICA

GUIES SOBRE AUDITORIES ENERGÈTIQUES D'EDIFICACIÓ

TST, Consultoria Tècnica en Edificació, és una Societat Professional que treballa com a assistent i com a assessora tècnica en l’àmbit de l’edificació, i que disposa en la seva plana web d’una recopilació de documentació i d’informació referent a la realització d’auditories energètiques, que pot ser de molta utilitat.


GLOSSARI DE GUIES D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

D’altra banda, la plataforma OVACEN ha seleccionat i recopilat un glossari de guies i metodologies en l’àmbit de l’Eficiència Energètica, i les ha publicat en la seva plana web, per ajudar al tècnic certificador.
  NORMATIVA I LEGISLACIÓ

BOE 134, 5 de juny de 2013

Llei 4/2013, de 4 de juny, de mesures de flexibilització i foment del mercat del lloguer d’habitatges.

BOE 140, 12 de juny de 2013

Llei 5/2013, d’11 de juny, per la qual es modifiquen la Llei 16/2002, d’1 de juliol, de prevenció i control integrats de la contaminació i la Llei 22/2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats.

  CONVOCATÒRIA DE BEQUES I PREMIS

V Edició dels Premis d’Investigació 2013

La Fundació Escola de l’Edificació de Madrid ha convocat la V Edició dels Premis d’Investigació 2013, amb l’objectiu de fomentar entre els professionals del sector de l’edificació l’estudi i la investigació de sistemes, materials i procediments, que suposin una innovació tecnològica o de gestió significativa i que recolzin la tasca i la qualitat de l’exercici professional.

Premis Piscina BCN a la innovació i la sostenibilitat 2013

El Saló Piscina BCN promou, amb l’organització tècnica de l’ITEC, els Premis Piscina BCN a la innovació i la sostenibilitat d’àmbit internacional.
  Cursos ITL
 • Certificació d’eficiència energètica en edificis existents (La Seu d’Urgell)
  Dijous 20 i divendres 21 de juny de 2013
 • Certificat d’habitabilitat de 2a ocupació
  Dimarts 25 de juny
 • Certificació d’eficiència energètica en edificis existents (5a edició)
  Dimecres 26 i divendres 28 de juny
 • Rehabilitació bioconstructiva. Paràmetres de diagnosi
  Divendres 28 de juny

   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu


Cliqueu aquí si no ho veieu bé