Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut

El Col·legi aprova mesures restrictives per pal·liar la crisi

La Reducció de personal, d’honoraris i despeses i també d’horari d’atenció al públic, han estat algunes de les mesures restrictives que ha aprovat l’assemblea general de col·legiat, del passat 15 de juny. Aquestes restriccions han estat per tal de fer front a la crisis i equilibrar el pressupost del Col·legi, degut la disminució d’ingressos procedents dels visats que han tornat a baixar durant el primer semestre d’aquest any 2011.

Primera Promoció del Grau d’Enginyers d’Edificació de la UdL

Un total de 31 alumnes universitaris de Lleida composen la primera Promoció de Grau en Egninyeria d’Edficació i ha rebut el títol corresponent i les Orles Acadèmiques de l’UdL, el 22 de juny, per l’Escola Politècnica Superior, al saló actes del centre Transfronterer del Campus de Cappont. L’acte el va presidir el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, essent apadrinats per Ramon Térmens, president del Grup Taurus i també van assistir Àngel Ros, alcalde de Lleida; Pere Garrofé, President del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics, altres presidents de col·legits professionals i d’altres autoritats.


La FLS rehabilitarà un edifici per a persones amb mobilitat reduïda a la Pobleta

La Fundació Lleida Solidària (FLS) conjuntament amb la Fundació Aremi van organitzar el dissabte 18 de juny una reunió informativa a La Pobleta de Bellveí, a la Vall Fosca, per presentar el projecte social i l’avantprojecte tècnic de Rehabilitació d’un edifici per a persones amb mobilitat reduïda, de la casa que la Fundació Aremi té al poble i que la FLS rehabilitarà
 NOVETATS BIBLIOTECA

Casas de piedra natural

Aquest llibre explora les reinterpretacions contemporànies d’antics materials mitjançant alguns projectes nous i excepcionals agrupats en cases, edificis i paisatges. Tots ells comparteixen el fet d’inspirar-se en la pedra, el maó i el tapial. S’inclouen cases unifamiliars, museus, ponts, esglésies, edificis industrials, instal.lacions paisatgístiques i inclús algun cementiri.

Estudios de viabilidad inmobiliaria. Problemas básicos

El primer pas per al desenvolupament i posada en marxa d’una promoció immobiliària passa per analitzar la viabilitat de l’operació. És per això que, el coneixement bàsic dels mètodes de selecció de projectes i la correcta estructuració dels ingressos i despeses que es preveu que tindrà que suportar l’operació són aspectes fonamentals que qualsevol professional que desenvolupi el seu treball en aquesta àrea de la secció de projectes cal que conegui.

Prácticas de replanteos en construcción

Aquest llibre, o Manual, pretén guiar al lector en el desenvolupament i aprenentatge de la professió. Partint del més essencial i finalitzant en allò més singular, es fa un recorregut per casos pràctics de replanteig sorgits durant els anys de treball de l’autor a l’obra.

Articles tècnics

Articles extrets de Revistes, i disponibles en pdf. Aquest mes, "Especial Informàtica" amb descàrrega directa:
R-7410. Los 21 mayores misterios del mundo PC

R-7411. Los 15 errores tecnológicos más comunes en las PYME (y cómo evitarlos)

Biblioteca Digital


Llibres en format PDF per descarregar


PRECOSTE&E. Evaluación de los costes constructivos y consumos energéticos derivados de la clasificación energética de viviendas.

Estudi realitzat per la Universitat Politècnica de Madrid i ASPRIMA, amb la col·laboració de Gas Natural i altres empreses, en el qual s'analitza sobre casos pràctics les diferents actuacions de millora energètica de l'edifici, els estalvis que s'obtenen, la millora en la qualificació energètica i els costos addicionals que genera. En aquest cas, s’analitza un edifici de Promoció Pública, de 143 habitatges, a Vallecas (Madrid).

Sistemas eficientes de climatización y uso de energías renovables

Aquest treball va destinat als professionals instal.ladors i projectistes del sector, per a que disposin d’una informació actualitzada de les possibilitats que poden trobar al mercat espanyol sobre climatització i sobre l’ús d’energies renovables per assolir els objectius marcats per la U.E. per a l’any 2020.
  ÀREA TÈCNICA

La MetaBase de l’ITEC

La MetaBase és un conjunt de bases de dades de productes de construcció que proporciona informació de preus, plecs de condicions, empreses, certificacions, característiques tècniques i altres dades. Tota la informació és de consulta i descàrrega lliure, excepte la descàrrega dels bancs d’entitats i la del banc Bedec de l’ITEC.


Materials per a construcció inalterables a la corrosió causada per la humitat

L’empresa “Fibrotec Materiales Compuestos” ha desenvolupat, amb la col.laboració d’Aimplas (Instituto Tecnológico del Plástico), barres corrugades de plàstic que poden substituir a les que s’utilitzen actualment com a reforç d’estructures a les obres, i que són immunes a la corrosió provocada per la humitat i l’oxigen.


Projecte ALERT: Detecció en temps real de l’amiant a l’entorn laboral

Una investigació europea, en la qual participa l’Institut de Biomecànica de València (IBV), desenvoluparà un sistema portàtil l i de baix cost que sigui capaç de detectar en temps real les fibres d’amiant aerotransportades.
  NORMATIVA I LEGISLACIÓ

Incompatibilitat per cobrar la pensió de jubilació i treballar com a professional lliure

Al BOE 125, de 26 de maig de 2011, es publica l’Ordre TIN/1362/2011, de 23 de maig, sobre règim d’incompatibilitat de la percepció de la pensió de jubilació del sistema de la Seguretat Social amb l’activitat desenvolupada per compta pròpia pels professionals col.legiats.


Correcció d’errades de l’Ordre TIN/1362/2011

Al BOE 133, de 4 de juny de 2011, es publica una Correcció d’errades que estableix que l'Ordre no serà d'aplicació a les persones que l'1 de juliol del 2011 ja hagin complert els 65 anys d'edat.

Aprovada la nova Instrucció d’Acer Estructural

El Consell de Ministres va aprovar el passat 27 de maig la Instrucció d’Acer Estructural (EAE,) aplicable a totes les estructures i elements d’acer estructural d’edificació o d’Enginyeria civil.
En el moment de redactar aquesta notícia només està disponible l’esborrany, a l’espera de la seva publicació al BOE.
  AVANTATGES COL·LEGIALS

Monogràfics CTE: Aplicació a edificis d’ús residencial-DAV, per adquirir a preus especials.

Aquests documents són un extracte de les parts del Codi Tècnic aplicables a edificis d’ús residencial, que són destinats fonamentalment a habitatge, inclosos els garatges, trasters i locals comercials en plantes baixes o de soterrani.
Aquestes publicacions tenen un preu especial per a col.legiats i podeu adquirir-les a la Biblioteca del Col.legi.

Gestión de la calidad en la arquitectura técnica. La nueva forma de ejercer la profesión.

Aquest llibre té el propòsit de ser una guia per ajudar a les empreses que volen aplicar les tècniques de gestió de la qualitat. S’ofereix, sobretot, a tots aquells professionals de l’arquitectura tècnica que estan pensant formar associacions professionals o empreses per a un exercici modern de la seva professió.
La publicació té un preu especial pel col.lectiu.
  FIRES I CONGRESSOS

IX Jornades Iberoamericanes de Materials de Construcció

El 9 i 10 d’agost de 2011, a Quito (Equador)


    Cursos d’Estiu 2011 de la UdL

  • Com fer una presentació d’èxit. Aplicacions i tècniques (7a edició) Universitat de Lleida, Campus de Cappont, del 4 al 7 de juliol.
  • Excel per a la gestió econòmica i financera de l’empresa Universitat de Lleida, Campus de Cappont, del 4 al 7 de juliol
  • Iniciació pràctica a la domòtica Universitat de Lleida,Campus de Cappont, del 4 al 7 de juliol
  • Noves estratègies d’intervenció en arquitectura i planificació urbana: accessibilitat i disseny
    INS Joan Brudieu de La Seu d’Urgell, del 18 al 22 de juliol

   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu


Cliqueu aquí si no ho veieu bé