Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut

El Col·legi participa en el Congrés Innostock

El Col·legi d’Aparelladors participa, com a patrocinador, en el Congrés Internacional Innostock 2012 que se celebrarà en el Palau de Congressos (La Llotja) de Lleida del 16 al 18 de maig de 2012, organitzat per la Universitat de Lleida (UdL), amb 350 assistents de diferents països i la intervenció d’acadèmics i investigadors que analitzaran el camp de l’eficiència energètica mitjançant l’emmagatzematge d’energia.

Pre-inscripció en el Màster en Bioconstrucció

El proper 1 d’abril de 2012 s’obre la preinscripció de la VI edició del Màster Internacional en Bioconstrucció On-line que organitza conjuntament l’Institut Tecnològic (ITL) i la Universitat de Lleida (UdL). El Màster és semipresencial, 60 crèdits europeus, dos anys lectius de durada i el preu és de 3.888 €, iva apart.

Inqua absorbeix el laboratori CITAM

Inqua, serveis tecnològics de Lleida, ha integrat, des del passat 1 de gener, tots els serveis que oferia el laboratori Citam del polígon industrial Constatí de Tarragona.. D’aquesta forma, Inqua actua d’una forma més propera i pot oferir els seus serveis tant des de la seva seu central a Lleida, com des de la Pobla de Segur i Tarragona. NOVETATS BIBLIOTECA

Llibres per consultar o treure en préstec a la Biblioteca del Col·legi


Legislación de la edificación

Aquesta publicació, que constitueix el volum I de l’assignatura de Legislació, recull els coneixements imprescindibles per a les tasques de control que necessiten els directors facultatius de les obres, i que són d’obligat compliment, esperant que sigui un recolzament eficaç per al desenvolupament de les seves atribucions.

Manual de patología de la edificación (Detección, diagnosis y soluciones)

Aquest Manual és un compendi de tots els llibres editats per l’autor sobre la matèria i és un llibre gràfic que serveix tant de lectura com de consulta. S’ha estructurat en quadres sinòptics amb la finalitat de facilitar la cerca del tema, i en cada làmina es tracta un dany específic que es pot trobar en un element estructural o de construcció, i que ajuda a detectar el tipus de ruptura analitzant i estudiant les possibles reparacions.

Locales técnicos en los edificios

Dins del disseny del projecte arquitectònic és necessari reservar una sèrie de locals tècnics per a centralitzar les instal.lacions de l’edifici. La finalitat d’aquest llibre és concentrar en un text totes les característiques específiques que tenen que complir aquests locals, la situació més adequada dins de l’edifici, les dimensions aproximades, així com tots els requisits de seguretat i manteniment necessaris i la normativa vigent que els afecta.

Articles tècnics

Articles extrets de Revistes, disponibles en pdf, que pots sol·licitar a la Biblioteca del Col·legi.


R-7464 Morteros de restauración.

R-7465 Legislación sobre conservación y mantenimiento de los edificios.

R-7466 Materials ecobioconstructius sostenibles.

R-7468 Estructuras de cubierta con perfiles metálicos ligeros.

Biblioteca Digital


Llibres en format PDF per descarregar directament


Catálogo de Soluciones Constructivas de Rehabilitación

L’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) ha elaborat un catàleg per a facilitar als professionals les millors tècniques que permetin reduir el consum d’energia als edificis en rehabilitació. La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la Generalitat Valenciana ha aprovat aquest Catàleg com a document reconegut per a la qualitat a l’edificació. Pots consultar la publicació en línia a la pàgina de l’IVE.

Código de buenas prácticas de uso de PEMPs. Prevención de lesiones por choque/ aplastamiento en plataformas

Aquest codi, intenta aclarir el correcte ús de les PEMPs (Plataformes Elevadores Mòbils de Personal), presentant procediments de planificació, selecció de l'equipament, formació, obtenció d'informació, familiarització, ús segur, supervisió i assaig d'operacions de rescat, així com el control i la direcció de tot el treball.

Guía práctica para la implantación de sistemas de gestión energética

Aquesta Guia pretén contribuir a la tasca de fomentar l’eficiència energètica amb la implementació de Sistemes de Gestió Energètica (SGE), i oferir una visió bàsica d’aquests sistemes, els avantatges i motivacions que suposen, i les seves relacions amb altres aspectes clau en l’eficiència energètica.
  ÀREA TÈCNICA

Nova aplicació gratuïta que ofereix informació geogràfica sobre condicions per a l’edificació

“Geoweb”, aplicació desenvolupada per l’Institut Valencià d’Edificació” i finançada pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, posa en funcionament un servidor de mapes per accedir a la informació cartogràfica compartida. El ciutadà, i en particular els agents de l’edificació, disposaran d’accés lliure a les dades geotècniques i d’edificació necessàries per a realitzar un projecte edificatori.


Nou servei que exposa l’evolució de les ITE

L’Observatori ITE és una eina promoguda pel Ministeri de Foment i desenvolupada per l’Institut de la Construcció de Castella i Lleó, ICCL, amb la qual es pot consultar informació de cadascun dels municipis amb la Inspecció Tècnica implantada i de cada comunitat autònoma, amb la corresponent normativa. De la mateixa forma, l’usuari pot obtenir estadístiques de les dades facilitades per cada ajuntament respecte a les ITE presentades i informes de conjuntura que mostrin l’evolució d’aquestes dades.

  NORMATIVA I LEGISLACIÓ

Convocatòria de concessió de subvencions per la rehabilitació energètica

Al DOGC 6033, de 28 de desembre de 2011, es publica la Resolució TES/2957/2011, de 20 de desembre, per la qual es fa pública la convocatòria anticipada per a la concessió de subvencions per la rehabilitació energètica de l’envolupant tèrmica d’edificis d’ús residencial i d’habitatges del Pla per al dret a l’habitatge 2009-2012, per a l’any 2012.


Convocatòria Pla Renova’t de Finestres a Catalunya, per a l’any 2012

Al DOGC 6035, de 30 de desembre de 2011, es publica la Resolució EMO/2981/2011, de 22 de desembre, per la qual s’aproven les bases reguladores del Pla Renova’t de Finestres a Catalunya, i es fa pública la convocatòria per a l’any 2012.


L’ITEC és el primer organisme designat com a organisme d’avaluació tècnica

El Comitè Permanent de la CIPC, Comissió Interministerial de Productes de la Construcció, va informar que, en el marc de la nova reglamentació europea 305/2011, l’ITEC és el primer organisme designat a Espanya com a organisme d’avalució tècnica. En aquest Comitè hi participen els representants de l’Administració central relacionats amb els productes de la construcció, i agents rellevants del sector que hi són convidats.
 AVANTATGES COL·LEGIALS


Conveni per gaudir de descomptes en el pàrquing de Ricard Vinyes

El Col.legi, en la línia d'ampliar els serveis que ofereix al col·lectiu, ha negociat un Conveni amb l'empresa que explota l'aparcament de la plaça Ricard Vinyes de Lleida (IRIDIUM, S.L.) en virtut del qual gaudiu d’uns avantatges que van des de l’obsequi de 10 vals de 30 minuts cadascun, per cada col.legiat/ada, fins al 25% de descompte en el preu dels abonaments mensuals. La condició indispensable és acreditar-se amb el carnet de col·legiat/ada, a l'oficina de control del pàrquing.
  FORMACIÓ COL·LEGIAL

Cursos organitzats per l'ITL per al col·lectiu i subvencionats pel Col·legi

Director d’execució i l’EHE-08: visió general/Control Qualitat/Control execució
A l’TIL, dilluns, del 6 al 12 de febrer de 2012


Aplicació dels processos d’extrusió ceràmica a solucions per als teus projectes
A l’ITL, el 22 de febrer de 2012

  FORMACIÓ EXTERNA


Noves incorporacions

A la nova secció de “Cursos i Jornades externes” dins l’apartat del Centre de Documentació de la web del Col·legi, es van incorporant noves entrades per a que puguis consultar l’oferta formativa d’algunes empreses, entitats i/o institucions que habitualment ens comuniquen els seus cursos i/o jornades per correu electrònic.
Hem inserit un enllaç que et dirigeix directament a la seva plana de formació, i així pots accedir-hi amb més rapidesa i disposar de la informació actualitzada. Anirem afegint incorporacions paulatinament. No obstant això, continuarem comunicant per e-mail les activitats del sector que us puguin interessar.
  MÓN LABORAL

Eines de suport per la dinamització laboral


El mercado inmobiliario en Marruecos

Pdf amb descàrrega directa.


Propuestas de los empresarios para superar la crisis

Pdf amb descàrrega directa

Sector de l’edificació. Informes d’oportunitats de negoci

Pdf amb descàrrega directa

Portal internacional d’ocupació adreçat al sector de l’enginyeria

Tecniberia, l’Associació Espanyola d’Empreses d’Enginyeria, Consultoria i Serveis Tecnològics, ha posat en marxa una plataforma internacional d’ocupació.
 CONVOCATÒRIA PREMIS I BEQUES


Premis Catalunya Construcció 2012

El Col.legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona organitza la novena edició dels Premis Catalunya Construcció amb l’objectiu de reconèixer l’esforç dels professionals i empresaris del sector, i premiar les persones que amb el seu treball han contribuït a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat en la construcció a Catalunya.

ASECE convoca els Premis Arquitectura 2012

L’Associació Espanyola per a la Qualitat a l’Edificació convoca els premis ASECE 2012, que aquest any es centren en la Sostenibilitat, l’Eficiència Energètica i el Medi Ambient.


  Cursos ITL

 • Materials en bioconstrucció: cap a una arquitectura més sostenible
  Dimecres, de l’1 al 12 de febrer de 2012
 • Excel avançat
  Dilluns i dimecres, del 20 al 29 de febrer de 2012
 • Rehabilitació en bioconstrucció
  Dimarts i dijous, del 21 al 23 de febrer de 2012

   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu


Cliqueu aquí si no ho veieu bé