Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut
Núm.3 - Desembre de 2009

 NOTÍCIES

El Col·legi, patró de la Llotja

El Col·legi d’Aparelladors (CAATEE) ha entrat a formar part dels 29 patrons de la Fundació de la Llotja, segons acord signat per Ramiro Muñoz, com a representant del Col·legi amb l’alcalde, Àngel Ros, el 11 de novembre. D’aquesta forma El CAATEE tindrà dret a la difusió de la seva imatge en programes, actes i promocions de la Fundació del Teatre de la Llotja; tracte preferent per disposar d’entrades pels espectacles i altres esdeveniments i prioritat per a fer ús d’espais de la Llotja.


CSD distribuirà arreu d’Europa el programa informàtic de Control de Qualitat en l’Edificació

Pere Garrofé, president de l’ITL i Fernando Hernández Martín, president de CSD-Enginyeria per la Innovació, han signat un acord, el 10 de novembre de 2009, per tal que aquesta Enginyeria distribueixi arreu d’Espanya, alguns països d’Europa i altres Sud-americans, el software (programari informàtic) de control de l’execució d’obra dins de la plataforma de gestió col·legial, executat a partir de la base de dades de l’ITL.

Els Arquitectes s’incorporen a la Fundació ITL

El Patronat de la Fundació ITL, en la reunió extraordinària celebrada del 6 de novembre de 2009, ha acordat la incorporació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), representat per Montserrat Giné. Amb aquesta adhesió el Patronat el formen el Col·legi d’Aparelladors; Consorci Lleidatà de Control; Garrofé, SA; Prefabricats Pujol SA; Sorigué, SA; UdL i COAC.

 NOVETATS BIBLIOTECA

Casas en hilera = Casas geminadas

Aquest llibre proporciona un estudi sistemàtic sobre els diferents tipus contemporanis de cases arrenglerades. Els autors presenten en aquest volum una selecció de projectes de cases arrenglerades, organitzades sistemàticament en funció de la posició de l'escala, els diferents desnivells dels forjats o la manera d'agrupar-se les diferents unitats d'habitatge.


Casas con patio = Casas pátio

Aquest llibre proporciona un estudi sistemàtic sobre els diferents tipus contemporanis de cases amb patis. Analitza les diferents maneres d'utilitzar els patis, sigui en habitatges unifamiliars o plurifamiliars: des de la casa amb pati-jardí, passant per la casa amb pati comunitari, la casa en L o la casa-pati, fins als diferents tipus d'agregació d'estructures urbanes més complexes. ÀREA TÈCNICA

La plataforma E-WISE informa de l’estat del subsòl espanyol

E-WISE, Web d’Informació de Serveis Existents, és un portal que permet informar, en temps real, dels cables, canonades i canalitzacions de la via pública de l’estat espanyol. Creada per les empreses Agbar, Fecsa Endesa, Gas Natural, Ono i Telefònica ajuda a prevenir riscos laborals, talls de subministrament o defectes a les xarxes per la realització d’obres.


Manuals de seguretat per a treballadors immigrants de la construcció

APA, Associació per a la Prevenció d’Accidents, ha editat un Manual amb Consells de Seguretat de Construcció i Obres Públiques i una Agenda d’Instruccions de Seguretat Laboral en portuguès, romanès i àrab per fer més comprensible als treballadors immigrants l’aplicació i la importància de la seguretat a les obres.  NORMATIVA I LEGISLACIÓ

Publicada la Llei de Foment del Lloguer i de l’Eficiència Energètica dels Edificis

Al BOE 283, de 24 de novembre de 2009, es publica la Llei 19/2009, de 23 de novembre, de mesures de foment i agilització processal del lloguer i de l’eficiència energètica dels edificis. Aquesta Llei suposa la modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans i la Llei d’Enjudiciament Civil, per a impulsar el desenvolupament del mercat de lloguer i la Llei de Propietat Horitzontal, per a facilitar actuacions que millorin l’eficiència energètica dels edificis.


El BOE publica la Llei Estatal sobre el lliure accés a les activitats de serveis i el seu exercici

Al BOE 283, de 24 de novembre, es publica la Llei 17/2009, de 23 de novembre, sobre el lliure accés a les activitats de serveis i el seu exercici (Llei Paraigües). Té objectiu comunitari, fixa criteris administratius de legislació de les administracions públiques i entra en vigor el proper 24 de desembre.

  • Assemblea General de col.legiats el dia 11 de desembre a la Sala d’actes del Col.legi
  • Dinar de germanor el dia 12 de desembre a les 14 hores. Data límit d’inscripció 3/12/09
  • Festa del Pare Noel el dia 26 de desembre a les 12 hores a la Sala d’actes del Col.legi. Data límit d’inscripció 11/12/09

   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu