Heu d'activar les imatges per visualitzar correctament aquest contingut
Núm. 66 -  abril de 2015


El 30 de juny, eleccions al Col·legi

El Col·legi Aparelladors ha convocat eleccions per la renovació de tots els càrrecs de la Junta de Govern el proper dia 30 de juny. Els càrrecs a cobrir són: President/a, Vicepresident/a Secretari/a, Comptador/a, Tresorer/a i un nombre variable de vocals, amb un mínim de quatre. El període de mandat dels membres elegits serà de quatre anys.

Dimecres, servei jurídic d’atenció personalitzada

El servei d’atenció jurídica als aparelladors col·legiats és obert de 10.00 a 14.00 hores, tots els dimecres i atès personalment al Col·legi per l’advocada Marta Montserrat.

El 28 d’abril, presentació de l’Avanç del POUM al Col·legi

El proper 28 d’abril, a les 18.30 hores, tindrà lloc al saló d’actes del Col·legi, la presentació de l’Avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Lleida (POUM) 2015-2030 amb la Intervindran Fèlix Larrosa, tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Joan Blanc, coordinador tècnic d’Urbanisme de la Paeria.

Reconeixement a Inqua com a empresa fundadora del PCiTAL

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) han lliurat un diploma acreditatiu a Marga Bernadó, representat de l’empresa Inqua del Col·legi d’Aparelladors com una de les primeres empreses en instal·lar-se en el parc, ara fa 10 anys.

Doble titulació UdL- Rovira Virgili perquè els alumnes d’Arquitectura Tècnica facin Arquitectura

La Universitat de Lleida facilitarà, a partir del curs vinent, la possibilitat que els alumnes que acabin els 4 anys d’Arquitectura Tècnica a Lleida puguin continuar estudis, durant dos anys i mig més i graduar-se en Arquitectura a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. NOVETATS BIBLIOGRÀFIQUES

Llibres per consultar o treure en préstec
a la Biblioteca del Col·legiCerchas de Madera. Tipo a la española. Fundamento y bases de cálculo.APUNTES PRÁCTICOS

El trabajo consiste, por tanto, en la “puesta en limpio”, ordenación y revisión de esos apuntes de campo, realizado entre 2012 y 2014 con afán de proponer unas "bases" para la normalización de este tipo estructural tan conocido y utilizado, especialmente en las zonas con abundancia de madera como Cuenca (donde se emplea el pino laricio), Pirineos y Soria (donde se emplea el pino silvestre) utilizada en unas escuadrías comerciales muy concretas.
  ÀREA TÈCNICA

Exposició “Cartografía: Ciencia y artes al servicio de todos” a la Seu Vella

El proper dimarts 14 d'abril a la Casa de la Volta tindrà lloc la inauguració de l'exposició: Cartografia -Ciència i art al servei de tots- Un excepcional conjunt de portolans, mapamundis i mapes d’ultramar procedents de l'Arxiu Cartogràfic de l'Exèrcit. La Casa de la Volta, un dels espais menys coneguts de la Seu Vella, acull una exposició organitzada pel Ministeri de Defensa que posa de manifest la importància del ric i artístic patrimoni cartogràfic que conserva i l’evolució de la ciència cartogràfica entre els segles XVI i XX. Al costat de portolans, mapamundis i mapes d’ultramar, l’exposició mostra també mapes i plànols de les terres lleidatanes que palesen els canvis que el territori, la ciutat i el turó han experimentat al llarg del temps.
Des del 14 d'abril fins el 17 de maig de 2015
Entrada gratuïta a la exposició
Organitza: Ministerio de Defensa i Consorci del Turó de la Seu Vella.

Manifiesto BIMCAT Barcelona

Organitzada pel Col·legi d'Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) i BIM Academy, Barcelona va acollir la primera cimera europea BIM.
La cimera va concloure amb la signatura d'una declaració BIM que ajudarà a implementar la cultura, valors, mètodes de treball, tecnologies digitals i electròniques per capacitar la indústria, l'administració pública, els centres d'investigació, els col·lectius professionals i l'entorn acadèmic. També es va marcar un calendari de treball per consensuar i desenvolupar un mandat BIM a Catalunya, que actuarà sobre el que ja està construït (els actius immobiliaris, seva actualització funcional, la seva intervenció material i energètica); el que cal construir (els processos i requeriments per entendre, sol·licitar, contractar i executar obres) i la ciutat (entenent les capacitats que poden aportar una construcció industrialitzada per crear edificis intel•ligents que configurin una ciutat i creïn un territori geogràfic intel•ligent, que es pugui gestionar amb eficiència i eficàcia). L'objectiu és que el 2020, tots els equipaments i les infraestructures públiques es produeixin en BIM en totes les seves fases. La segona edició de la cimera europea BIM que tindrà lloc a Barcelona es va anunciar per al mes de febrer de 2016.

 • La banca reactiva la concessió d’hipoteques
  Diari Segre, 17/03/15, pàg.2
 • Obligacions fiscals de les Comunitats de Veïns
  Digital Api.cat, 17/03/15, pàg.3
 • El mercado Inmobiliario empieza a recuperarse tras 7 años de recesión
  El País Digital, 24/03/15, pàg.3
 • Eleccions al maig per elegur nou president del Col·legi d’Aparelladors
  Diari Segre, 27/03/15, pàg.4
 • Hacienda inspecciona posibles fraudes en la deducción de IRPF por compra de vivienda
  El confidencial.com, 08/04/15, pàg.2
 • Las tasaciones de viviendas aumentan un 10%
  Portal digital Api.cat, 08/04/15, pàg.6
 • Declaración Renta 2014: novedades sobre la vivienda
  Portal Api.cat, 10/04/15, pàg.3


   

Cliqueu aquí si no voleu rebre més aquest informatiu


Cliqueu aquí si no ho veieu bé